Lokalna televizija v novem podjetju z večjim dosegom in ambicijami

Lokalna televizija Studio Proteus svojo več kot 25 letno tradicijo nadaljuje v podjetju Nestko, TV produkcija z novim imenom TV Kolut. Povezovanje Studia proteus s podjetjem A1 Slovenija prinaša prednosti tudi za lokalno TV, doseg vidnosti je prek kabelskega omrežja v Postojni, Pivki, Cerknici, Logatcu in Ilirski Bistrici razširila na državno raven.

Tv Kolut sledi viziji postati inovativna, povezovalna, prilagodljiva in dinamična televizija prek meja občine Postojna.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ZtlZEe_858w[/embedyt]

V svojem programu ponuja dnevno aktualne informativne, kulturne, gospodarske, športne in zabavne vsebine, pod katere se podpisuje devet rednih sodelavcev, občasno pa se jim pridružijo tudi dijaki in študentje, ki opravljajo praktično usposabljanje na delovnem mestu.

V zadnjih letih je bil v uredništvu storjen velik napredek na področju dokumentarnega programa. Zadnji dokumentarni filmi so bili predstavljeni tudi na Festivalu slovenskega filma, kar potrjuje tako kakovost, kot tudi strateško usmeritev v sodelovanje in partnerstvo z deležniki v občini in regiji.

Produkcijska ekipa se loteva tudi zahtevnejših projektov na področju video produkcije, ki se odlikujejo s privlačno filmsko sliko, sodobnim urejanjem in jasnim nagovorom občinstva.

V novo leto vstopamo s prenovo celostne podobe televizije, ki se  navezuje na korenine lokalne televizije in priljubljene lokalne oddaje Kolut. Zaživela je nova spletna stran www.tvkolut.si. Prenova tv programa pa je zastavljena širše, saj zajema prenovo scene in špic ter uvedbo novih tv oddaj.