Naglas: Koncert nagrajencev na državnem tekmovanju mladih glasbenikov

Letos je Glasbeno šolo Postojna na državnem tekmovanju mladih glasbenikov zastopalo sedem solistov in šest komornih skupin. Učenci so pod vodstvom njihovih mentorjev dosegli odlične rezultate:
Najvišje se je uvrstil klavirski trio v zasedbi Zarja Flere, violina, Ela Mikulčič, violončelo in Gabrijela Benec, klavir. Učenke so pod mentorstvom učiteljev Špele Tavčar, Saše Crnobrnič in Petra Filipčiča osvojile 99 točk, zlato plaketo in prvo nagrado v kategoriji.
Zlato plaketo in prvo nagrado (98,67 točk) je osvojil tudi tolkalec Gašper Rebec pod mentorstvom učitelja Mitje Tavčarja. Od tolkalcev so šolo zastopali še Vatovec Vital z osvojeno zlato plaketo, Šušteršič Vid s srebrno in Blaž Vidmar z bronasto plaketo. Tolkalce je spremljala korepetitorka Saša Crnobrnič.
Odlični so bili tudi kitaristi. V disciplini kitarski duo sta Hana Praprotnik in Jaka Biščak pod mentorstvom Nataše Črnugelj osvojila zlato plaketo in drugo nagrado. Zlato plaketo sta prejela tudi dua Teo Železnik, Tim Olenik (mentorici N. Črnugelj in M. Vrbnjak) in Zarja Ogrizek, Jurij Margon (mentorica N Črnugelj). Kitarski duo Teja Sovdat, Zala Grmek Cvelbar pa je pod mentorstvom Maje Vrbnjak osvojil srebrno plaketo.
Klavirski duo Hana Čančula, Izak Sorta je osvojil zlato plaketo. Mentorja duetu
sta bila Saša Crnobrnič in David Trebižan. Šolo je na tekmovanju predstavljal tudi harmonikar Danilo Savić, ki je pod mentorstvom Mirka Jevtovića osvojil srebrno plaketo.
Odlični oceni sta pod mentorstvom Francija Šavca dobili tudi trobilki Lucija Volk, rog z osvojeno zlato plaketo in tretjo nagrado ter Manca Angelov, trobenta, z osvojeno srebrno plaketo. Tudi Lucijo in Manco je spremljala korepetitorka Saša Crnobrnič. vir: Glasbena šola Postojna