Ob dnevu civilne zaščite priznanja tudi za gašenje požara na Krasu

Ob dnevu civilne zaščite je danes na Brdu pri Kranju potekala tradicionalna slovesnost, na kateri so podelili nagrade in priznanja za minulo leto. Komisija za nagrade in priznanja se je letos na podlagi predlogov odločila za podelitev 306 priznanj, od tega 140 bronastih, 89 srebrnih in 40 zlatih priznanj, 36 plaket ter eno najvišje priznanje, kipec Civilne zaščite RS, ki ga je prejel gorski reševalec Tonček Smolej. Zbrane je nagovoril minister za obrambo Marjan Šarec.
Med prejemniki srebrnih priznanj na Brdu sta tudi Marko Rupar in Janez Kastelic. Številnim prejemnikom iz primorsko notranjske regije bodo priznanja izročili jutri na regijski prireditvi v Cerknici. Bronasto priznanje bodo prejeli Robert Smrdelj, Robert Grk, Simon Hlačar, Matjaž Modic, Marjan Pelko in Mitja Jerič. Srebrno priznanje bodo prejeli Igor Marentič, Evgen Ivančič, Blaž Turk in Marko Gorše. Zlato priznanje bosta prejela Klavdij Čepirlo in Boštjan Triler.
Komisija se je odločila, da podeli tudi 25 bronastih znakov CZ za zasluge pri gašenju požara na Krasu in pod Socerbom lansko poletje. Priznanja bodo prevzele krovne organizacije, veljajo pa kot zahvala vsem posameznikom, ki so v okviru teh organizacij hrabro, požrtvovalno in nesebično pripomogli k obvladovanju požara in zmanjševanju njegovih posledic. Med njimi bosta priznanje prejeli tudi Nujna medicinska pomoč Postojna za oskrbo poškodovancev med spopadanjem z obsežnim požarom na Krasu in pod Socerbom poleti 2022 in Nujna medicinska pomoč Ilirska Bistrica za oskrbo poškodovancev med spopadanjem z obsežnim požarom na Krasu poleti 2022.
PGD Nova vas na Blokah in PGD Pivka bosta za 130. letnico delovanja prejeli plaketo, PGD Dolenje jezero za 100. obletnico srebrno priznanje in PGD Slavina za 120 letnico zlato priznanje. Vir: STA, URSZR Postojna, www.gov.si,foto: Bruno Toič

Nagovor ministra za obrambo Marjana Šarca