Planiške tribune bodo znova zasedli šolarji

Z akcijo Otroci Triglava bo za smučarske skakalce navijalo skoraj 4.000 otrok iz vse Slovenije

Po dveh letih samevanja tribun v dolini pod Poncami je danes navijaška mesta ob izteku planiške letalnice znova zasedlo več tisoč ljubiteljev smučarskih skokov. Ob tej priložnosti je Zavarovalnica Triglav v okviru akcije Otroci Triglava v Planici ogled kvalifikacijske tekme ob zaključku svetovnega pokala v smučarskih skokih omogočila več kot 4.000 osebam ali več kot 3.770 otrokom s spremljevalci, 11 velikim družinam in okoli 200 osebam s posebnimi potrebami. Med njimi bo več kot 160 otrok in spremljevalcev s področja, kjer deluje postojnska območna enota Zavarovalnice Triglav.
V Zavarovalnici Triglav so tekmovanja v smučarskih poletih v Planici v minulih dveh letih podprli z razvojem edinstvenega virtualnega doživetja: medtem ko so navijači v virtualnem prostoru lahko skoke spremljali iz svojega naslanjača, so bili smučarji skakalci njihove spodbude deležni na posebnih ekranih ob izteku letalnice. A po dvoletnem premoru si bodo slovenski smučarski praznik znova lahko v živo ogledali številni navijači vseh generacij. Danes, na t.i. »otroški dan«, je z akcijo Otroci Triglava v Planici med njimi tudi več kot 4.000 ljubiteljev smučarskih skokov.

V sklopu akcije je ogled kvalifikacijske tekme Zavarovalnica Triglav omogočila tudi 160 otrokom in njihovim spremljevalcem s področja, na katerem deluje postojnska območna enota. »Tudi na postojnski območni enoti Zavarovalnice Triglav osnovnošolcem že tradicionalno omogočamo oglede smučarskih skokov v Planici. Na ta način jih želimo z zgledom športnikov spodbuditi k aktivnemu, športnemu življenjskemu slogu, ki krepi zdravje in dobro počutje posameznikov. Veseli me, da bomo po dvoletnem premoru v sklopu akcije Otroci Triglava na ogled največjega slovenskega športnega spektakla znova lahko popeljali učence iz različnih okolij. Letos si bodo tako ob naši podpori smučarje skakalce v živo ogledali šolarji iz Divače, Podgrada in Košane,« je pred četrtkovim dnevom v Planici povedal dr. Jože Celin, direktor območne enote Postojna v Zavarovalnici Triglav.